Workshops Cursussen


Naast het fotograferen geef ik ook kleinschalige workshops en cursussen die, naast een noodzakelijk stukje theorie, praktijkgericht zijn. Je gaat direct zelf aan de slag.
De workshops en cursussen worden individueel, of voor max. 3 deelnemers gegeven en worden aangepast aan je cameramodel, startniveau en wensen. Dit is echt maatwerk!

Workshops:

 • Workshop digitale fotografie
 • De workshop digitale fotografie bestaat uit 3 dagdelen theorie en een praktijkdag en gaat veel verder dan waar een beginnerscursus stopt. Na de workshop werk je niet meer op de automatische stand maar bepaal jij wat de camera moet doen! Elke lichtsituatie heb je onder controle, elke foto is scherp op de juiste plek.
  Tijdens de dagdelen wordt de theorie behandeld en geoefend. Je leert de meest belangrijke instellingen en bedieningsknoppen van je camera kennen die noodzakelijk zijn voor een technisch goede foto. De dikke gebruiksaanwijzing wordt één A4tje!
  We gaan dieper in op een correcte belichting onder alle omstandigheden, voorkomen van overbelichting, methode van scherpstellen en keuze scherpstelpunt, creatief fotograferen en natuurlijk hoe je een mooie compositie kunt maken.
  Kosten: €150,00 voor een individuele workshop (excl. lunch praktijkdag).
  Kosten: €100,00 per persoon voor 2-3 cursisten (excl. lunch praktijkdag).
 • Basis studiofotografie
 • Wil je zelf een eigen (huiskamer)studio beginnen?
  Is jouw huiskamer verre van ideaal?
  Dan is deze workshop iets voor jouw! Aan het einde van deze dag weet je welke apparatuur in jouw situatie het meest geschikt is, heb je zelf een studio opgebouwd, weet je wanneer je de verschillende lichtstijlen kan inzetten, kan je een lichtplan maken met 1,2 of 3 lampen, met een flitsmeter het licht inregelen, uitlichten van je achtergrond en een model aansturen.
  Na de noodzakelijke (licht)theorie ga je zelf aan de slag met verschillende achtergronden en lichtopstellingen. Je gaat je eerste studioportret maken en het resultaat direct op het scherm bekijken. Na het volgen van deze praktijkgerichte workshop heb je een goede basis om verder te gaan met de meer creatieve lichtopstellingen en modelfotografie.
  Kosten: €100,00 voor een individuele workshop (excl. lunch).
  Kosten: €70,00 per persoon voor 2-3 cursisten (excl. lunch).
 • Werken met een reportage flitser
 • Herken je dit? Flitsers blijven vaak in de kast liggen omdat het resultaat niet mooi is. De voorgrond is overbelicht of de achtergrond te donker!
  In deze praktijkgerichte cursus leer je dat flitslicht ook mooi en creatief ingezet kan worden.
  Na een stuk (licht)theorie ga je zelf aan de slag met de flitser in de automatische (TTL, iTTL of eTTL) of manuele flitsmodus. Je leert onder andere hoe je flitslicht combineert met daglicht, flitscompensatie, het onderwerp te bevriezen, flitsen met een trage sluitertijd of hoe je creatief met je flitser aan de slag kan gaan.
  Een flitser met een LCD scherm op de achterkant is een pre!
  Kosten: €100,00 voor een individuele workshop (excl. lunch).
  Kosten: €70,00 per persoon voor 2-3 cursisten (excl. lunch).
  Kosten: €60,00 per persoon voor 4-5 cursisten (excl. lunch).

Basiscursus Lightroom en Photoshop:

Een Lightroom en Photoshop basiscursus, in 3 dagdelen, waarin je de meest bruikbare tools en bewerkingen leert om je foto's te optimaliseren.
Je leert de totale workflow van het inlezen van je foto's in Lightroom, het maken van (lokale) aanpassingen in Lightroom tot het bewerken in Photoshop met lagen en laagmaskers.
Wil je alleen een Lightroom of Photoshop cursus? Dat kan! We gaan dan dieper in op de mogelijkheden van deze pakketten.
Een laptop met daarop Lightroom en/of Photoshop geïnstalleerd is een pre! Eventueel kan je bij Adobe een demoversie downloaden.
Kosten: €100,00 voor een individuele cursus.
Kosten: €70,00 per persoon voor 2-3 cursisten.
Basiscursus Lightroom en Photoshop
Resultaat voor en na de basiscursus

Workshop Fotografie en Werken met een reportage flitser
Theorie afgewisseld met veel praktijkopdrachten